Träning

Hästarna fick ju halm för ett par dagar sedan o det trivs dom super bra med.
Jag fodrar dom bara 1 gång / dag nu och då får dem dela på 2 balar. Ettan får ungefär 2/5 av dom.
En bale är på 8kg så Ettan får ca 6,5 kg per dag och Kingen får 9,5 kg men jag ska höja det, han får ju krafft foder utöver vilket Ettan inte får. Men det ska höjas för han har börjat sjunka sakta i vikt igen, ca 12kg ska han ha så vi ska höja det. Jag har faktiskt inte tagit mig tiden att räkna hur mycket hö dom får... ja borde faktiskt skämmas! men ja har inte märkt de på Kingen förrns nu.. trodde ju dessutom att de skulle komma gräs vilket det inte har så de var väll mest därför han fick 2,5kg för lite. Iallafall, det ska höjas. nu har dom dessutom fri tillgång på halm så dom går och ahr det gott i hagen.

I sommar ska jag måla om hela fasaden på stallet, sadelkammaren ska målas beige o vit, sista väggen på ligghallen ska upp, hagen ska utökas och innan det ska resterna av hönsgården bort och löven ska räfsas bort för där ligger de gamla metall grejjer. Ska fixa riktiga redskapshängare med för just nu har vi bara satt upp skruvar. inne i Ligghallen ska ja måla vitt och ev. lila. Ska skriva hästarnas namn i lila och ev ha halva väggen vit halva lila, namnen kommer stå på det vita isåfall. Massa att göra i sommar, ska hinna med att sommarjobba med så de är mycket. Sen ska det ju göras klart för bdb träffen med :D Läs mer på http://bdbtraffen.weebly.com

Hästarna har vilat hela helgen och igår tränade ja båda hästarna från marken i repgrimma. Med Kingen jobbade ja med signal känslighet o varvbyte. Med Ettan tränade ja också lättare variand av varvbyte, hon är inte lika känslig som Kingen så ja får nog träna henne på ett annat sätt. Behöver nog arbeta lite på att ja så lätt blir frustrerad med, känner att det går ut över hästarna vilket det absolut inte får göra!

Här fick ni massa text men de kan ju vara kul det med som variation! :)
kram!

/Sara


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0